Uni Research Rokkan Centre in the media

 • Derfor må BPA ut av helselovgivningen

  08.02.2018 - Uloba

  «Det verste du kan gjøre mot et menneske er å frata det ansvar og begrunne det med omsorg.» Inge Lønning I 1988 brakk jeg nakken i en bilulykke. Med ett fikk jeg behov for assistanse til det meste.
  Read the article

 • To nye år med frivillighetsforskning

  07.02.2018 - Institutt for samfunnsforskning

  Forskning på frivillig deltakelse blant minoritetsbefolkningen og en ny spørreundersøkelse om norsk frivillighet er blant de planlagte satsingene for årene som kommer. Forskningen på norsk frivillighet og sivilsamfunn fortsetter i to nye år.
  Read the article

 • My name is Sue. How do you do?

  02.02.2018 - Kommunal Rapport

  Kronikk. Ikkje anar eg kven er opphavet til ordtaket «namnet skjemmer ingen». Men vedkomande tok skammeleg feil. Motiva bak eit namneval kan vere så mange, og er ikkje alltid så enkle å gjennomskode.
  Read the article

 • Foreldre er svært tilfredse med barnehagetilbudet

  31.01.2018 - KS

  Norske barnehager er gode - både de kommunale og de private. Norske foreldre er svært fornøyde med barnehagetilbudet, og det er små forskjeller mellom private og kommunale barnehager.
  Read the article

 • - Folkeviljen blir lagt vekt på

  31.01.2018 - NRK Møre og Romsdal

  Forskar Yngve Flo ved Rokkansenteret trur det blir lagt størst vekt på folkeviljen når Kommunaldepartementet skal avgjere om bygdene i indre Gjemnes skal få flytte til Molde. I ei innbyggarhøyring svarte 57 prosent at dei vil flytte til Molde.
  Read the article

 • I Nord-Norge er over 70 prosent imot oljeboring i Lofoten og Vesterålen

  31.01.2018 - Forskning.no

  Motstanden mot mer oljeboring øker over hele landet. Mest i Nord-Norge. Ved Universitetet i Bergen (UiB) har det som heter Norsk medborgerpanel, siden 2014 undersøkt nordmenns holdninger til oljeutvinning.
  Read the article

 • Dette mener nordmenn om elbiler

  30.01.2018 - Forskning.no

  Et klart flertall i Norge er nå positive til elbiler. Flest elbil-tilhengere er det i Oslo og Akershus, på Sørlandet og Vestlandet. Ved slutten av 2017 rullet det over 140 000 elbiler på norske veier, ifølge Norsk elbilforening.
  Read the article