Barn kan leke seg trygge og tålmodige med ny app

Samtale-appen Glade Maur skal hjelpe barn å bli tryggere, mer tålmodige og tenke positivt når noe er skummelt.


Av Veronica Helle

Appen er utviklet av Goon Tech i samarbeid med Solfrid Raknes, Hussam Ahmed og Bjørn Sørensen. Lyddesign er gjort av Leik Raknes Finne.

Det er psykolog Solfrid Raknes og Voksne for Barn som lanserer samtale-appen Glade Maur. RKBU Vest har bidratt med midler.

- I appen kan barn leke seg til å bli mer trygge, trene seg til økt tålmodighet og øve på å tenke grønne tanker når noe er ufarlig, men skummelt, forteller Solfrid Raknes. Hun er programutvikler av Psykologisk førstehjelp, som appen Glade Maur er en del av. I tillegg er hun ansatt som stipendiat ved RKBU Vest.

Samtale-appen skal hjelpe barn til å utvikle språk, mestringsstrategier og forståelse for følelser og tanker. Appen er laget med bakgrunn i den kognitive modellen, en psykologisk metodikk som har vist seg effektiv for forebygging av psykiske vansker.

Samtale-appen er gratis og passer best for barn i alderen 4-7 år. Den bør brukes sammen med voksne som bryr seg om hvordan barnet forstår verden. Den finnes på språkene norsk, samisk, engelsk, spansk og arabisk.

Les også: Få psykologisk førstehjelp på brett


Last ned Glade Maur fra GooglePlay
Last ned Glade Maur fra Appstore

Appen bygger på ”Grønne tanker – glade barn” og ”Sint og glad i barnehagen”, utgitt på Gyldendal Akademisk, med illustrasjoner av Åge Peterson. Prosjektet er støttet av Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering, Kavlistiftelsen, Norsk Forening for Kognitiv Terapi, Helse Bergen, Uni Research Helse og Bergen Teknologioverføring. Extrastiftelsen er hovedsponsor.

Les mer om Glade Maur


15. august 2016 13:05