Kunsten å bli en god formidler

Ove Heradstveit er Uni Research sin kandidat i årets Forsker Grand Prix. Der har han fire minutter på å engasjere publikum med forskningen sin.


Av Rune Rolvsjord

Generalprøve Forsker Grand Prix Bergen 2017 from Uni Research on Vimeo.

Forskning som ikke kommer andre til nytte er lite verdt. Å være god på å fortelle andre om sin egen forskning er derfor en viktig del av det å være en forsker. Dette er noe man kan trene på.

Som en del av opplegget rund Forsker Grand Prix får de 10 deltakerne coaching både fra kommunikatører og teaterinstruktør.

–Nervepirrende, men gøy, sier Ove etter generalprøven:

Målet er å bli best mulig til å presentere forskningsresultane sine på en måte som både engasjerer og beriker tilhørerne. De to beste forskerne går videre til en nasjonal finale.

Forsker Grand Prix arrangeres i Bergen 27. september.

Ove Heradstveit skal snakke om rus og ungdom på Forsker Grand Prix
 Hvilken betydning har psykiske vansker i utviklingen av rusproblemer? Dette er noe av det som psykolog Ove Heradstveit undersøker i sin doktorgrad. Arbeidet tar utgangspunkt i en spørreundersøkelse hvor over 10.000 ungdommer fra Hordaland har deltatt. Foto: Øyvind Ganesh Eknes.

Ove skal snakke om ungdom og rus og spesielt hvorfor det for noen utvikler seg til et rusproblem. Noe av det han forsker på kan du lære om i denne digitale fortellingen om rus og skolepresentasjoner:

Rus og skoleprestasjoner from Uni Research on Vimeo.


22. september 2017 09:21

Personer involvert

cp: 2019-12-04 11:17:14