Uni Research i media

 • - Et avvik på 10 minutter kan bli katastrofalt

  18.09.2017 - NRK Nordland

  I helga ble Saltstraumen signalstasjon lagt ned, og erstattet av en webtjeneste. De som har brukt stasjonen i mange år, er skeptisk. - En feilregning på 10 minutter kan bli katastrofal, sier kaptein Morten Karlsen på brønnbåten Novatrans.
  Les artikkelen

 • Bør første time begynne senere?

  18.09.2017 - Forskning.no

  En lengre morgen i senga kan gjøre tenåringer mer oppmerksomme i skoletimene. - Vi bør forskyve morgenoppstarten for dem, mener svensk søvnforsker.
  Les artikkelen

 • Dra ut så tidlig du kan

  15.09.2017 - Norges forskningsråd

  Reis ut i verden så tidlig som mulig, gjerne allerede på mastergradsnivå, og i alle fall på ph.d.-nivå. Det anbefaler historiker og førsteamanuensis Eirinn Larsen.
  Les artikkelen

 • Hjelper folk i arbeid med epleslang

  15.09.2017 - Godt.no

  Anne Dubrau er Norges eneste profesjonelle epleslanger. Hun vil redde verden, og begynner i hagene til Oslo og Akershus innbyggere.
  Les artikkelen

 • SMS for å få opp valgdeltakelse

  15.09.2017 - Computerworld Norge

  SMS-varslinger til tilfeldige velgere ble testet som tiltak for å øke valgdeltakelsen under stortingsvalget 2017. Prosjektet er gjennomført av institutt for samfunnsforskning på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
  Les artikkelen

 • Havet forsures raskere

  15.09.2017 - Kyst og Fjord

  Forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist, melder Havforskningsinstituttet (HI). HI, Norsk institutt for vannforskning (NIVA) og Uni Research har siden 2010 overvåket havforsuring i alle norske havområder.
  Les artikkelen

 • Læreren er viktig for å fange opp psykiske problemer

  15.09.2017 - Forskning.no

  Unge som sliter, viser det ikke alltid så godt til sine nærmeste. Læreren har bedre forutsetninger for å plukke opp forstadier til psykisk sykdom blant unge, ifølge ny norsk studie.
  Les artikkelen

 • Havforsuringen i Norskehavet skjer raskere

  14.09.2017 - Klima- og miljødepartementet

  Forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist. Forsuringen kan blant annet ramme de mange korallrevene langs norskekysten. Kaldere hav har evne til å ta opp mer CO2 enn varmere vann.
  Les artikkelen

 • AqKva flytter til Bergen

  14.09.2017 - Kyst.no

  Den populære konferansen AqKva, som i 14 år har blitt avholdt i Leirvik på Stord, flyttes syv mil og en ferge nordover til Bergen.
  Les artikkelen

 • Havforsuringen i Norskehavet skjer raskere

  14.09.2017 - Miljødirektoratet

  Nye resultater fra overvåkingsprogrammet om havforsuring viser at forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist.
  Les artikkelen

 • Klimaministeren bekymra for raskare forsuring i Norskehavet

  14.09.2017 - Sunnmøringen

  Forsuringa i delar av Norskehavet skjer raskare enn tidlegare målingar har vist, ifølgje ein ny rapport. Det er dårleg nytt for kaldtvasskorallrev langs kysten.
  Les artikkelen

 • Porsgrunns ordfører skylder på regnet

  13.09.2017 - NRK Telemark

  PORSGRUNN (NRK): Til tross for flere tiltak ble det ikke flere som brukte stemmen sin ved årets stortingsvalg. I Porsgrunn gikk deltakelsen ned. Ordføreren skylder på været. Valg Ved rådhuset i Porsgrunn titter solstrålene frem i dag.
  Les artikkelen

 • SMS og brev som tiltak for å få opp valdeltakinga

  13.09.2017 - Kommunal- og moderniseringsdepartementet

  SMS-varsling til tilfeldige veljarar og brev til veljarar med innvandrarbakgrunn er testa som tiltak for auka valdeltaking under stortingsvalet 2017.
  Les artikkelen

 • Hva er det med Irma?

  08.09.2017 - Energi og Klima

  Ekspertintervju: Irma er en historisk orkan, men hvorfor er den blitt så sterk, og hva er egentlig orkaner? Forsker Erik Kolstad forklarer.
  Les artikkelen

 • Oppretter nytt gyteområde for laks

  08.09.2017 - Energibransjen

  I løpet av noen korte dager legger Agder Energi ut 400 tonn grus for å skape nye gyteplasser til laksen i Nidelva.
  Les artikkelen

 • Utøya-overlevende fikk søvnproblemer

  06.09.2017 - Ringerikes Blad

  Over halvparten av ungdommene som overlevde Utøya, hadde søvnproblemer to år etter terroren, viser en ny studie.
  Les artikkelen

 • Utøya-overlevende fikk søvnproblemer

  06.09.2017 - VG Nyhetsdøgnet

  Over halvparten av ungdommene som overlevde Utøya, hadde søvnproblemer to år etter terroren, viser en ny studie fra RKBU Vest og Uni Research Helse. Det melder NTB. Utøya Terrorangrepet 22. juli - Ofrene
  Les artikkelen

 • - Vi bygger norsk bioteknologi med enzym-satsingen

  05.09.2017 - iLaks

  Samarbeidet med marin industri i storprosjektet NorZymeD begynner for alvor å gi resultater. - Vi har funnet flere enzymer som er interessante for industriell anvendelse, sier forskningsleder og bioteknolog Gro Bjerga i Uni Research.
  Les artikkelen

 • Bergen fra verdensutstilling til verdensarena

  05.09.2017 - På Høyden

  Dag Rune Olsen Rektor UiB Jarl Giske Marin dekan Vi tror Bergen kan bli en permanent verdensarena for utvikling av marin forskning, forvaltning og næring, skriver rektor Dag Rune Olsen og marin dekan Jarl Giske.
  Les artikkelen

 • Erna Solberg lover penger til de marine miljøene

  04.09.2017 - På Høyden

  Ida Bergstrøm journalist På Høyden Snart valg: Hvis statsminister Erna Solberg (H) fortsatt får bestemme, kan det komme penger til den marine forskningsklyngen. Hvor den skal ligge, er fortsatt ikke avklart.
  Les artikkelen