Forskningstema: Industriell utnyttelse av mikroalger

Forskningsområder relatert til forskningstemaet: Bioteknologi
Forskere ved algepilotanlegget: f.v: Dorinde Kleinegris, seniorforsker, Uni Research AS, prosjektleder Hans Kleivdal, forskningsdirektør, Uni Research Miljø og førsteamanuensis, Universitetet i Bergen, Tom Roger Lid, prosessingeniør, CO2Bio, og Jeroen de Vree, forsker, Uni Research AS. (Foto: Thor Brødreskift.)

Industriell utnyttelse av mikroalger bl.a som råvare for EPA og DHA  i fôr til laksefisk er et viktig forskningsområde for senteret for anvendt bioteknologi. Vi har nylig fullført et større prosjekt kalt  ProAlgae for FHF og oppdrettsnæringen, hvor vi utredet grunnlaget, kunnskapstatus og muligheter for industriell utnyttelse av marine mikroalger til fôrproduksjon.

Senteret leder også en arbeidspakke som omfatter bioprospektering og produksjon av microalger i EU FP7 prosjektet MIRACLES, som ledes av  Universitetet i Wageningen (NL). I dette prosjekt har Uni Research og EWOS spesiell fokus på utvikling av mikroalger til fiske fôr. MIRACLES prosjekt har en bred industriell deltagelse med 13 industripartnere, herunder større selskap som Unilever (NL) og DSM (NL).

Kultivering av mikroalger. (Foto: Siv Kristin Prestegard)

Prosjekter

Alle prosjekter
cp: 2019-12-04 11:16:09